Barve otroške sobe – Ikea ideje

Pomembnost opreme in izgleda otroške sobe

Kot verjetno že veste barve različno vpljivajo na psihološko stanje človeka. V nadaljevanju članka vam predstavljamo pomen osnovnih barv in njihov vpliv na posameznika.

BELA barva

Psihološki učinki bele barve: mirnost, osama, očiščevanje, hlad.

RUMENA barva

Rumena barva je najsvetlejša med vsemi osnovnimi barvami, je barva sonca in izraz bleska in živahnosti. Psihološki učinki rumene barve: logika, inteligenca, optimizem, jasnost misli, veselje, poživitev, svetlost.

ORANŽNA barva

Oranžna barva je mešanice rdeče in rumene in zato združuje v sebi silnost rdeče in živahnost rumene. Psihološki učinki oranžne barve: ustvarjalnost, navdušenje, živahnost, poživitev, toplota, zabavnost.

RDEČA barva

Rdeča barva je barva ognja in krvi, izraz življenja in moči. Neločljivo je povezana s strastjo, vročino in borbo.

RJAVA barva

Psihološki učinki rjave barve: zemeljskost, opora, ozkosrčnost, hranljivost.

SIVA barva

Psihološki učinki sive barve: samostojnost, neodvisnost, osamljenost.

ZELENA barva

Zelena barva je mešanica modre in rumene. Kot barva narave pomeni veselost in mir, zato je tudi simbolično barva upanja. Psihološki učinki zelene barve: umirjenost, naravnost, uravnoteženost, skladnost, mirnost, svoboda, zadovoljstvo.

VIJOLIČNA barva

Vijolična barva je mešanica rdeče in modre, zato se nanjo navezujejo predstave sijaja in dostojanstva, ima pa kakor zelena pomirjajoč vpliv. Psihološki učinki vijolične barve: ustvarjalnost, razmišljanje, umetniški navdih, intuitivnost, zaščitništvo. skrivnostnost, poduhovljenost.

MODRA barva

Modra barva je barva globokega ledu, čustveno jo povezujemo s hladno daljino prostora in njegove neskončnosti. Zato modra vpliva na razum, kakor rdeča vpliva na čustva. Psihološki učinki modre barve: sprostitev, očiščenje, hladnost, modrost, spokojnost, čutnost, mir, zaupanje, zvestoba, prilagodljivost.

Izbira barvnih kombinacij je vredna premisleka, ko urejamo otroško sobo in izbiramo opremo otroške sobe saj bodo te barve vpljivale na otroka, njegovo razpoloženje in podzavest.

Za vas smo izbrali nekaj odličnih barvnih kosov pohištene opreme za otroško sobo. Spodnje izdelke lahko naročite pri nas mi pa vam jih dostavimo iz IKEA centrov in po želji tudi zmontiramo. Ne, nismo preprodajalec in cena pohištvenih kosov, ki jih dostavljamo našim strankam je taka, kot če bi ponje šli sami. Kar vam zaračunamo je prevoz izbranega pohištva pri čemer pa vsekakor pridobite saj vam izdelke dostavimo iz Ikea centrov že za 10,00€.

VROČI KOSI POHIŠTVA

Omara
Dimenzija: 60x50x128 cm (širina / globina / višina) Cena: 141,00 eur + dostava​

Kataloške številke z anaročilo:

Omara
Dimenzija: 60x50x128 cm (širina / globina / višina) Cena: 141,00 eur + dostava​

modra 090.177.65

pink 790.177.57

rumena 990.177.61

bela 390.066.14

KAKO NAROČIM?

1. Izdelke naročite preko telefona 040 193 267 ali spletnega obrazca
2. Namesto vas se bomo odpravili v Ikeo in kupili željene izdelke
3. Izdelke prevzamete na naši lokaciji ali pa vam jih dostavimo na vaš naslov. (Prevoz že od 10 evrov)

NAROČITE SVOJ KOS ZDAJ!

Ob naročilu navedite kataloško številko izdelka. Kataloške številke izdelkov najdete tudi na uradnih spletnih straneh trgovin IKEA. Obvestili vas bomo kdaj lahko prevzamete naročene izdelke, na vašo željo pa vam jih dostavimo tudi na željeno lokacijo.
MI SMO PRAVA IZBIRA ZA VAŠE PREMIKE
ALI PA NAS POKLIČITE!

O podjetju

Selitveni servis PREMIK, Primož Resnik s.p.

Rudnik III 6, 1000 Ljubljana

040 193 267

info@selitveni.si

ID za DDV: 44185014

Matična številka: 3574105000

Scroll to Top